Președintele Comitetului Olimpic a discutat prin apel video cu jucătoarea de tenis Peng Shuai (China), dispărută din spațiul în public după ce a afirmat că a fost abuzată sexual de un oficial al partidului comunist. A explicat că este în siguranță, acasă la Beijing, dar că vrea să i se respecte intimitatea.

În cadrul discuției de 30 de minute, Peng Shuai i-a spus lui Thomas Bach că în această perioadă preferă să petreacă mai mult timp cu familia și cu prietenii. A precizat că în acest moment nu este în pericol și a declarat că va continua să joace tenis. Aceasta a acceptat să se întâlnească în ianuarie cu Președintele Comitetului Internațional Olimpic (CIO), atunci când oficialul va efectua o vizită la Beijing.

“M-a liniştit să văd că Peng Shuai era bine, ceea ce reprezenta îngrijorarea principala noastră îngrijorare. Părea să fie relaxată. I-am oferit susținerea noastră și i-am transmis că rămânem în legătură în orice moment convenabil pentru ea, ceea ce evident că a apreciat”, a declarat Emma Terho, președinta Comisiei CIO a Sportivilor.

Sportiva nu a mai apărut în public de mai multe săptămâni, după ce pe 2 noiembrie a spus că a fost agresată sexual de către Zhang Gaoli, fost vicepreședinte al Chinei. Ea a făcut anunțul pe o rețea locală de microblogging. Ulterior postarea a fost ștearsă, dar nu înainte să fie preluată de presă. Shuai a relatat că a fost invitată la locuința fostului lider chinez pentru a juca tenis cu familia acestuia, dar a fost obligată să întrețină relații sexuale cu Zhang. Totuși, Shuai a scris că nu are dovezi să susțină acuzațiile. Atât Zhang, cât și șefii statului chinez nu au comentat acuzațiile.

Anterior discuției de duminică seara, comunitatea internațională a făcut presiuni permanente asupra Beijingului să ofere informații despre Shuai Peng, iar WTA a amenințat că va renunța la turneele din China, dacă autoritățile nu dau detalii despre starea de sănătate a sportivei.

Sursa/Foto: CIO