Valeriu Gheorghiță: Am atins 40% vaccinați din populația adultă a României. În ultima lună s-au vaccinat cu prima doză peste 500 de mii de persoane, jumătate dintre ele în ultimele trei zile. 

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-Covid a anunțat în cadrul unei conferințe de presă alături de reprezentanții Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila ai Direcției de Sănătate Publică București că, în ultimele 72 de ore, la nivel național, peste 360 de mii de doze de vaccin anti-Covid au fost administrate. Peste 260 de mii de persoane s-au imunizat cu doza unu, ceea ce reprezintă aproape jumătate din numărul persoanelor care s-au vaccinat în ultimele patru săptămâni cu prima doză: “Este o creștere extrem de importantă și de dorit a numărului de persoane care în aceste zile s-au adresat către centrele de vaccinare“.

De asemenea, Valeriu Gheorghiță a anunțat că, în acest moment, România are o rată de acoperire vaccinală în rândul populației adulte de peste 18 ani de peste 40%. 

Datoria noastră este să creștem progresiv capacitatea de vaccinare așa încât în următoarele săptămâni să putem atinge rata de cel puțin 70% persoane vaccinate din populația adultă. În acest moment pot să vă spun că avem peste 40% rată de acoperire vaccinală în rândul populației adulte de peste 18 ani“, a declarat acesta.

În ceea ce privește maratonul vaccinării de la București, peste 29 de mii de persoane până la această oră care s-au vaccinat în cele șase centre de vaccinare. De asemenea dintre aceste sunt peste 21 de mii de persoane care au primit prima doză de vaccin. În acest sens, autoritățile din București au decis organizarea unui astfel de eveniment de vaccinare la fiecare sfârșit de săptămână și au îndemnat marile orașe să urmeze acest exemplu.

Pentru că aceste zile ne-au arătat o dorință în creștere a oamenilor pentru vaccinare, împreună cu conducerea Universității de Farmacie și Medicină Carol Davila și Colegiul Medicilor Municipiul București împreună cu DSP, ne-am gândit și vom organiza la fiecare sfârșit de săptămână un maraton de vaccinare în municipiul București. Până la finalul anului sperăm să atingem acel prag de imunitate colectivă prin vaccinare. Lansez pe această cale invitația tuturor Universităților de Medicină și Farmacie din țară și de asemenea tuturor Direcțiilor de Sănătate Publică ca în marile orașe să organizăm astfel de evenimente de vaccinare care să asigure la final de săptămână o creștere a capacității de vaccinare“, a declarat Valeriu Gheorghiță.