Marcel Ciolacu i-a solicitat premierului desemnat, Nicolae Ciucă, să includă în programul său de guvernare o serie de 10 măsuri urgente în domeniile sanitar, economic și social: “Vorbim de un armistiţiu politic ca să depăşim situaţia pandemiei şi a problemelor din energie”.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a avut o discuție telefonică cu premierul desemnat, Nicolae Ciucă, în cadrul căreia liderul opoziției a cerut includerea în programul de guvernare cele 10 măsuri urgente propuse de PSD în domeniul sanitar, economic și social. 

În cadrul discuției, președintele Marcel Ciolacu a subliniat că prioritatea absolută a oricărui Guvern trebuie să fie gestionarea eficientă a pandemiei, astfel că i-a solicitat premierului desemnat un plan concret de măsuri pe termen scurt pentru reducerea infectărilor și a deceselor cauzate de COVID-19. De asemenea, președintele PSD i-a transmis prim-ministrului desemnat că așteaptă programul de guvernare până în februarie 2022, dar și măsurile pentru stoparea declinului economic”, a transmis Partidul Social Democrat printr-un comunicat de presă.

De asemenea, Marcel Ciolacu a precizat că este vorba de un armistițiu politic pentru depășirea situației pandemiei și a problemelor din energie: “Nu s-a vorbit niciodată despre învestirea unui guvern pe următorii 3 ani de zile”.

Nu, eu nu cer nimănui să îmi promită nimic. Eu am spus foarte clar: în cazul în care PSD decide să susțină un guvern minoritar, acest lucru nu se poate face decât pe o perioadă limitată de timp. Cel mult până la 1 februarie. Cred în continuare că România nu are nevoie în acest moment de un guvern minoritar. România are nevoie de un guvern stabil prin ce criză trece”, a declarat acesta, conform Digi24.