Eurostat: România are cel mai mare procent al populației expuse riscului de sărăcie sau de excluziune socială (35,8%), dintre toate statele membre UE. Media la nivelul blocului comunitar este de aproape 22%.

Peste o treime din populația României este expusă riscului de sărăcie sau de excluziune socială. Următoarele în clasament sunt Bulgaria (33,6%), Grecia (27,5%) și Spania (27%). La polul opus, se situează Cehia (11,5%), Slovacia (13,8) și Slovenia (14,3%).

La nivelul celor 26 de state membre UE, una din cinci persoane se confrunta cu riscul de sărăcie sau de excluziune socială anul trecut, adică peste 96,5 milioane, potrivit datelor Eurostat.

Din acest total, 75 de milioane de persoane erau supuse riscului de sărăcie, 28 de milioane de persoane se confruntau cu lipsuri materiale grave şi erau defavorizate din punct de vedere social, iar 27 de milioane de persoane locuiau în gospodării cu intensitate de lucru scăzută. De asemenea, sunt șase milioane de persoane (1,3% din totalul populaţiei) care se confruntă simultan cu aceste trei tipuri de probleme menționate anterior.

Sursa: Eurostat