Versiunea “Plaid” a Tesla Model S, cea mai puternică din această gamă, a stabilit un nou record pentru clasa vehiculelor electrice, pe circuitul de curse Nurburgring, din Germania. A depășit cu 11 secunde recordul deținut de Porsche Taycan Turbo.

Elon Musk a anunțat că versiunea Plaid a Modelului S a finalizat circuitul Nurburgring Nordschleife, de 20,8 km, în 7 minute și 30,9 secunde. Șeful Tesla a precizat că mașina nu a fost modificată. 

Vehiculul electric, care costă aproximativ 133 de mii de dolari, a bătut recordul stabilit în 2019 de un Porsche Taycan Turbo, cu 11 secunde. 

Tesla a publicat un videoclip din interiorul mașinii, în timpul celei de-a doua runde de circuit Nurburgring Nordschleife, pe care autovehiculul l-a finalizat în șapte minute și 35 de secunde. 

Musk a mai menționat că o versiune modificată a Tesla Model S Plaid va reveni pe circuitul german. Versiunea Plaid a mașinii are o mie de cai putere și este cea mai puternică din gama Model S. 

Începând din 1951 și până în prezent, circuitul Nurburgring din Germania a găzduit multe competiții importante, precum Marele Premiu al Germaniei, Marele Premiu al Europei sau FIA Formula 1. 

Sursă alternativă: Business Insider