Pistolul cu care a fost ucis Billy the Kid, unul dintre cei mai cunoscuți tâlhari din Vestul Sălbatic, a fost vândut cu șase milioane de dolari, mult peste așteptări.

În cadrul unei licitații organizate la Los Angeles, pistolul a fost vândut cu 6,03 milioane de dolari, în condițiile în care experții se așteptau ca acesta să nu coste mai mult de 3 milioane.

Billy the Kid a fost împușcat la vârsta de 21 de ani, aceasta fiind considerată una dintre cele mai simbolice arme de foc din istoria Vestului Sălbatic american. Șeriful Pat Garret, care l-a urmărit pe Billy o perioadă lungă de timp, l-a ucis în data de 14 iulie 1881, în New Mexico.

Billy the Kid a mai fost cunoscut și ca William H. Bonney și a omorât în viața sa opt persoane. Povestea sa a fost transpusă în repetate rânduri în cultura pop și în industria cinematografică în ultimii 100 de ani, prin filmele “Pat Garret și Billy the Kid” sau “Young Guns”.

Până acum, recordul de preţ pentru o armă de foc era de 1,98 milioane de dolari, prețul plătit pentru o pereche de pistoale din secolul al XVIII-lea, pe care marchizul de Lafayette le-a oferit lui George Washington.

Sursa: Reuters