Un avion F-16 a pierdut în zbor un rezervor extern de combustibil și alte piese, în momentul în care a lansat o bombă de antrenament în zona poligonului Mălina din Galați. Forțele Aeriene Române precizează că incidentul nu a pus în pericol viața pilotului.

Conform unui comunicat al Forțelor Aeriene Române, pilotul unei aeronave F-16 Fighting Falcon din dotarea Escadrilei 53 Aviație Vânătoare a raportat un incident de zbor survenit în timpul executării unor antrenamente cu trageri de luptă aer-sol, în zona poligonului Mălina, județul Galaţi.

“Menţionăm faptul că incidentul nu a pus în pericol viaţa pilotului sau a altor persoane, și nici integritatea aeronavei sau a altor proprietăţi şi bunuri de la sol. Din primele informații raportate de pilot, în momentul lansării unei bombe de antrenament, s-a produs desprinderea necomandată a unui rezervor extern de combustibil şi a grinzii de acroşare triple de pe partea dreaptă a aeronavei, materiale care au căzut în zona destinată tragerilor aer-sol din poligon.

Conform procedurilor standard în aceste situații, pilotul aeronavei a raportat situaţia de urgenţă și a aterizat în siguranţă pe aerodromul de bază”, transmite instituția printr-un comunicat de presă.

În luna martie a acestui an, Ministerul Apărării anunța că România a primit cea de-a șaptesprezecea aeronavă F-16 din Portugalia, ultima din lotul de cinci care urma să completeze Escadrila 53 Vânătoare.