Canada. Record istoric de temperatură, pentru această țară cu climă mai rece. Duminică, au fost înregistrate 46,1 grade Celsius, în Columbia Britanică. Recordul anterior, de 45 de grade, era din 1937.

Temperatura record a fost înregostrată oficial de stația meteo din Lytton, o localitate din cea mai vestică regiune a Canadei.

Unele orașe au deschis centre de răcorire, unde locuitorii pot scăpa de căldură, iar în orașul de coastă Vancouver mulțimi de oameni s-au îndreptat spre plaje, deși temperatura a ajuns aici la doar 31C.

Autoritatea meteorologică națională a consemnat mai multe recorduri locale, dar cel de 46,1 grade este unul istoric și național, în condițiile în care maximele anuale de pe teritoriul Canadei se situează între 25 și 30 de grade Celsius.

Temperaturile ridicate sunt cauzate de o cupolă de presiune înaltă,  care a păstruns peste nord-vestul Statelor Unite și al Canadei.

Experții spun că schimbările climatice ar trebui să mărească frecvența evenimentelor meteorologice extreme, dar nu toate evenimentele meteoroligice pot fi asociate încălzirii globale.

Sursă alternativă: BBC