Italia. Institutul Național de Sănătate al țării (ISS) anunță că 17% din cazurile de Covid înregistrate în ultima lună sunt cauzate de variantele indiene de coronavirus, Delta și Kappa.

Cazuri de coronavirus cauzate de variantele Kappa și Delta au înregistrat o creștere rapidă, de la 4,2% în luna mai, la 16,8% în iunie“, a precizat Institutul Național de Sănătate din Italia (ISS), conform datelor din 21 iunie.

Potrivit Institutului, varianta Delta, depistată pentru prima dată în India, devine dominantă la nivelul țării, chiar dacă, la acest moment, 75% din cazuri de coronavirus sunt cauzate de varianta Alpha (britanică).

Monitorizarea noastă epidemiologică arată o evoluția rapidă ce confirmă faptul că și în țara noastră, ca și în restul Europei, varianta Delta de coronavirus devine dominantă“, a declarat Anna Teresa Palamara, directorul ISS.

Cazurile noi de coronavirus din Italia au fost într-o continuă diminuare în ultimele săptămâni. Potrivit Ministerului italian al Sănătății, 927 de noi cazuri au fost înregistrate joi, în timp ce 28 de persoane au decedat în urma infectării cu coronavirus.

Italia a înregistrat, până la acest moment, 127.380 de decese asociate Covid-19, al doilea cel mai mare număr din Europa, după Marea Britanie, și al optulea din lume. Până la această dată, țara a raportat aproximativ 4,3 milioane de cazuri de coronvirus.

Sursa: Reuters