Cod Galben de furtuni cu vijelii și grindină pentru vestul țării, valabil până joi la ora 10. Și pentru restul țării a fost emisă o informare meteo de furtuni cu descărcări electrice, până vineri seara.

 

Meteorologii au emis o avertizare Cod Galben de furtuni cu descărcări electrice, valabilă de astăzi, 12 mai, ora 16:00 și până mâine, 13 mai, ora 10:00.

În intervalul menționat, în Banat, Crișana, precum și în sud-vestul Olteniei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, vijelii, grindină și averse ce vor avea caracter torențial. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp. 

De asemenea, meteorologii spun că în sud-vestul și vestul țării, după care și în celelalte regiuni, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată,  avertizare valabilă până vineri, ora 21:00. Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, izolat, grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15-20 l/mp și, pe arii restrânse, 25-30 l/mp.