Franța a devenit a treia țară europeană care depășește pragul de 100 de mii de decese asociate Covid-19, după Marea Britanie și Italia. Peste 65 de mii s-au înregistrat în cel de-al doilea val al pandemiei.

Potrivit Institutului de Sănătate Publică, cu cele 300 de decese înregistrate astăzi, Franța a devenit a treia țară din Europa care depășește acest prag, după Marea Britanie (care are în prezent peste 127 de mii de decese) și Italia (peste 115 mii).

Totuși, Belgia și Portugalia sunt statele europene care au cel mai mare număr de decese asociate Covid, raportate la populație.

În timpul primului val de pandemie, între martie și mai 2020, au murit aproape 30 de mii de persoane. Majoritatea deceselor s-au înregistrat în timpul celui de-al doilea val, aproximativ 65 de mii, ulterior, în timpul iernii, tulpina britanică cu o contagiozitatea mai ridicată a amplificat efectele  pandemiei în timpul celui de-al treilea val.

Președintele Emmanuel Macron a adus un omagiu pe Twitter celor peste o sută de mii de victime: Dacă toată energia noastră este astăzi îndreptată spre ieșirea din această încercare, nu vom uita niciun chip, niciun nume”.

Potrivit indicelui Bloomberg în privința vaccinării, Franța și-a vaccinat cu cel puțin o doză 17,9% din populație și cu ambele doze circa 6,4%. Până acum, Parisul a administrat 15,7 milioane de doze de ser anti-Covid.

Surse alternative: Euronews, BFM TV.