Biden i-a cerut lui Putin, într-o convorbire telefonică, să înceteze tensiunile la granița cu Ucraina și i-a propus o întâlnire, în lunile următoare, într-o țară terță. Și șeful NATO cere Rusiei să înceteze provocările și dă asigurări că alianța va susține Ucraina.

Președintele SUA, Joe Biden, a subliniat, totodată, într-o convorbire telefonică cu președintele rus Vladimir Putin, angajamentul neclintit al SUA față de suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, a precizat Casa Albă într-un comunicat. De asemenea, Biden și-a exprimat îngrijorarea cu privire la deplasarea de trupe rusești în Crimeea și la granița Ucrainei.

Președintele SUA a mai precizat că Statele Unite vor acționa ”ferm” pentru a-și apăra interesele naționale ca răspuns la acțiunile Rusiei, cum ar fi intruziunile cibernetice și interferențele electorale.

Și Secretarul General al NATO a dat asigurări că Alianța Nord-Atlantică este alături de Ucraina și îndeamnă Rusia ”să-și înceteze provocările”. Jens Stoltenberg cataloghează mișcarea de trupe rusești la granița cu Ucraina ”nejustificată, inexplicabilă și îngrijorătoare”.

Surse alternative: Reuters, Euronews