Ungaria a înregistrat cel mai mare număr zilnic de decese provocate de coronavirus, de la începutul pandemiei, pe fondul creșterii infectărilor zilnice. 195 de persoane au murit în ultimele 24 de ore.

Numărul pacienților internați cu Covid a urcat la peste 10 mii, de trei ori mai mare decât cel al persoanelor spitalizate la începutul ultimului val de pandemie. Universitatea Johns Hopkins din SUA arată că numărul deceselor provocate de Covid la un milion de locuitori, din Ungaria, este al șaptelea din lume. 

Săptămâna trecută, Ungaria a înregistrat 7.269 de cazuri noi de coronavirus, în 24 de ore, cele mai multe de la începutul pandemiei. Precedentul bilanț privind decesele raportate într-o singură zi data de la începutul lunii decembrie, când au fost înregistrate 193 de decese.

Numărul cazurilor de coronavirus din Ungaria a crescut accelerat în ultimele săptămâni, probabil din cauza tulpinii britanice, ceea ce a pus o mare presiune pe sistemul medical din țara vecină. Autoritățile au încercat să oprească răspândirea virusului prin impunerea unor restricții noi și prin accelerarea vaccinării populației, folosind vaccinurile Sputnik V (Rusia) și Sinopharm (China). Țara a restricționat circulația pe timpul nopții, iar școlile și restaurantele rămân închise.

Ungaria a vaccinat, până la acest moment, aproximativ 14% din populație cu prima doză din unul dintre cele cinci vaccinuri autorizate în țară. Ungaria a fost prima țară din UE care a achiziționat și a administrat vaccinurile Sputnik V și Sinopharm.

De la începutul pandemiei, în Ungaria, peste 530 de mii de persoane s-au infectat cu coronavirus, iar peste 17.400 au decedat.

Sursa: Euronews.