Autoritățile spun că pacientul care a murit acum o săptămână în Gorj făcuse vaccinul cu AstraZeneca, din lotul suspendat în acest moment, dar avea probleme cu inima. Valeriu Gheorghiță: “În acest moment nu există o informație care să ateste legătura dintre vaccinare și apariția acestor evenimente.”

„Nu există nici o legătură între moartea bărbatului și administrarea vaccinului anti-Covid. Era vorba de o persoană care avea antecedente de infarct miocardic. Tot ceeea ce s-a intamplat a fost un alt episod de infarct miocardic.

Mortalitatea unei boli cardiovasculare e pe primul loc în România. În acest moment nu există nici o legătură care să ateste o legătură între vaccin și aceste evenimente trombotice”, a spus Valeriu Gheorghiță la Aleph News.

În același timp, directorul DSP Gorj, Narcis Stoian, spune pentru HotNews.ro“bărbatul a fost vaccinat cu vaccin AstraZeneca din lotul ABV 2856 oprit de la utilizare în Italia, dar nu s-a stabilit nicio legătură de cauzalitate între deces și vaccinare. În total, în Gorj au fost vaccinați din acest lot 1.083 de oameni și nu au fost raportate niciun fel de reacții adverse. Bărbatul de 47 de ani a făcut infarct miocardic, a fost făcută necropsia.”