Tesla investește în Bitcoin și cumpără criptomonede în valoare de 1,5 miliarde de dolari. Justifică decizia prin dorința de ”a diversifica și a maximiza randamentele în numerar”. După anunț, valoare Bitcoin a crescut la un nou maxim.

Totodată, producătorul de mașini electrice va începe să accepte plăți în Bitcoin pentru autoturismele și produsele sale. Imediat după anunț, valoarea Bitcoin a crescut cu 16% și a atins un nou nivel record, de aproape 45 de mii de dolari. Acțiunile Tesla au crescut cu 2%.

”În ianuarie 2021, ne-am actualizat politica de investiții pentru a ne oferi mai multă flexibilitate pentru a diversifica și maximiza randamentele din numerarul nostru, care nu este necesar pentru a menține o lichiditate operațională adecvată”, a precizat compania.

Anunțul Tesla vine după două săptămâni în care Elon Musk i-a încurajat pe investitorii mici să cumpere Bitcoin și moneda digitală Dogecoin, precum și acțiuni ale lanțului de jocuri video GameStop din SUA. Musk a precizat într-un tweet postat săptămâna trecută că bitcoinul este „pe punctul” de a fi acceptat mai larg în rândul investitorilor.

Analiștii chestionați de Reuters consideră că decizia Tesla de a investi în criptomonede ar putea schimba această piață. 

„Cred că vom vedea o accelerare a companiilor care doresc să aloce Bitcoin, acum că Tesla a făcut prima mișcare”, a declarat Eric Turner, un specialist în piața criptomonedelor. „Una dintre cele mai mari companii din lume deține acum Bitcoin și, prin extensie, fiecare investitor care deține Tesla (sau chiar doar un fond S&P 500) are expunere și la acesta.”

Surse alternative: Reuters, Business Insider.