Germania. Angela Merkel promite vaccinarea tuturor adulților din țară până la sfârșitul celui de-al treilea trimestru al anului.

Cancelarul german subliniază că și într-un scenariu în care vaccinurile de la Johnson & Johnson și CureVac nu mai primesc aprobare, Germania va putea oferi fiecărui adult o doză până la sfârșitul verii. Niciun vaccin pentru copii nu a fost încă aprobat.

Merkel a adăugat că încă nu este clar dacă imunitatea va trebui reînnoită în fiecare an și a avertizat că nu există o certitudine absolută, în condițiile în care noile tulpini ale coronavirusului ar putea modifica toate planurile.

Dacă, de exemplu, apare o tulpină rezistentă la actualele vaccinuri, atunci o luăm de la capăt”, a spus aceasta.

Merkel a spus că “au existat motive întemeiate” pentru ritmul modest de vaccinare în Europa, în comparație cu alte zone ale lumii. De altfel, guvernul german a fost criticat pentru ritmul lent de vaccinare.

Liderul guvernului german precizează că a decis să solicite în regim normal, nu de urgență, aprobarea vaccinurilor și de a respecta intervalul prescris dintre doze, “pentru a construi încrederea publicului”.

Va fi greu în primul trimestru”, a declarat primarul Berlinului Michael Mueller la aceeași conferință de presă, în timp ce premierul landului Bavaria a recunoscut că așteptarea va pune la încercare răbdarea populației.

Numeroase guverne din țările Uniunii Europene au fost criticate pentru ritmul lent de vaccinare împotriva Covid-19, în comparație cu Marea Britanie, Israel și Statele Unite, mai ales după ce furnizorii-cheie au redus dozele de vaccinuri.

Sursa: Reuters